18:49:58 28.03.2024
Stiri

Președintele Dodon anunță că sunt mai mulți deputați cărora le va fi ridicată IMUNITATEA parlamentară. „Și nu doar de la Partidul „ȘOR”. Cred că procesul va avansa și va avansa foarte rapid”

Politică 15.08.2019 21:25 Vizualizări3479 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon anunță că sunt mai mulți deputați cărora le va fi ridicată IMUNITATEA parlamentară. „Și nu doar de la Partidul „ȘOR”. Cred că procesul va avansa și va avansa foarte rapid”


Președintele Igor Dodon consideră că Procuratura Generală a făcut astăzi „un pas mic, dar simbolic”, atunci când a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul privind frauda bancară. Șeful statului menționează că, din informațiile pe care le are, și alți deputați, nu doar de la Partidul „ȘOR”, riscă să le fie ridicată imunitatea parlamentară.

„Trebuie să recunoaștem că, pe parcursul ultimilor ani, fără comandă nu se mișca nimic în privința furtului miliardului. Din contra, comanda politică era să nu fie atins acest subiect și să se facă tot posibilul ca să fie sabotat. Da, l-au pus la pușcărie pe Filat și cu asta s-a terminat. Dar sunt foarte multe persoane implicate”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Președintele spune că procurorul general interimar a prezentat mai multe detalii în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, dar dânsul nu poate să facă publice.

„Cert este că lucrurile vor evolua foarte rapid. Ați văzut că astăzi procurorul general interimar a venit cu solicitarea de ridicare a imunității unui deputat (Ilan Șor). Eu cred că această acțiune urma să aibă loc mai devreme. Trebuia să se întâmple la începutul lunii iunie, dar nu a fost voință din partea procuraturii. Mai mult ca atât, nu pot da indicații procurorului general, dar eu înțeleg din rapoartele venite la Consiliul Suprem de Securitate că sunt mai mulți deputați, și nu doar de la Partidul „ȘOR”, care riscă să le fie ridicată imunitatea. Și din câte înțeleg procesele se activizează atât în ceea ce ține de furtul miliardului, cât și de multiple scheme de corupție. Eu știu că CNA, PG și SIS au mai multe grupuri comune ce ține de aceste scheme.

Ce a fost astăzi în Parlament este un mic pas. Mic, dar important că s-a făcut. Un pas simbolic. Procesul s-a început. Dar eu cred că mâine sau în primele ședințe din luna septembrie procesul va avansa și va avansa foarte rapid”, a conchis președintele.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md