/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Avia Invest” explică de ce a transferat bani Poliției de Frontieră

15 august 2019, ora 17:40

Compania „Avia Invest” care administrează Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), după ce acesta a fost dat în concesiune pentru 49 de ani, a explicat de ce a transferat bani Poliției de Frontieră, pentru achitarea diurnelor pentru 20 de polițiști.

Potrivit reprezentanților firmei, odată cu procesul de modernizarea a Aeroportului Internațional Chișinău a fost îmbunătățită infrastructura aeroportuară, inclusiv la capitolul controlul de securitate și fluidizarea traficului de pasageri. Dacă anterior activau două linii de control de securitate, după modernizare au fost instituite 4 linii de control al pasagerilor la plecare și o linie de securitate la pasagerii care zboară tranzit prin AIC.

Numărul de personal al Poliției de Frontieră nu a fost majorat și nu exista un număr suficient de polițiști pentru cele cinci linii de control de securitate.

„Ținând cont de faptul că în perioada estivală traficul de pasageri este mai mare, compania Avia Invest a venit cu o solicitare către Poliția de Frontieră pentru a suplini numărul inspectorilor de securitate pentru ca cele 5 linii de control de securitate să fie funcționale. Poliția de frontieră a examinat solicitarea administrației aeroportului și a declarat ulterior că delegarea personalului suplimentar din alte subdiviziuni catre Aeroport pentru perioada estivala ar atrage după sine cheltuieli suplimentare neplanificate în bugetul instituției și anume diurna zilnică pentru fiecare angajat”.

„Avia Invest” a propus să achite diurnele pentru 20 de polițiști care să lucreze suplimentar în perioada 1 iunie – 31 august curent și a semnat un contract în acest sens cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Reprezentanții companiei susțin că a fost solicitat și acceptul Ministerului Finanțelor pentru semnare.

„Avia Invest” a trimis presei o copie a contractului pe care l-a semnat cu Poliția de Frontieră în care se spune că pe contul instituției de stat urmau să fie transferate 255 mii de lei pentru achitarea diurnelor pentru cei 20 de polițiști.

În această dimineață, ministrul de Interne Andrei Năstase și șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat că a fost inițiată o anchetă penală, pentru a elucida modul în care a fost încheiat și scopul unui contract între firma „Avia Invest” și Poliția de Frontieră, prin care agentul economic s-a angajat să plătească salariile polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram