Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.08.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu E.S. Lucy Rebecca Joyce, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în legătură cu încheierea mandatului în țara noastră.

În cadrul discuției, oficialii au abordat agenda actuală a politicii interne și externe a țării, Igor Dodon reiterînd poziția instituției prezidențiale de a continua promovarea unei politici externe echilibrate și de stabilire a relațiilor avantajoase de cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

În altă ordine de idei, șeful statului a apreciat înalt activitatea Doamnei Lucy Joyce desfășurată pe parcursul mandatului, accentuînd contribuția adusă la consolidarea relațiilor moldo-britanice.

De asemenea, Președintele țării a mulţumit diplomatului pentru asistenţa acordată țării noastre în diverse domenii inclusiv în sectorul de securitate şi apărare, sistemul financiar-bancar ș.a.

Pe final, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că succesorul său în post va contribui în aceiași măsură la dinamizarea pozitivă a relațiilor de colaborare dintre țările noastre.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus