Valeriu Pașa, despre posibilitatea candidării lui Ceban și Năstase pentru Primăria Chișinău: „Nu consider oportun”

Activistul civic, expert în cadrul comunității WatchDog, Valeriu Pașa consideră că nu ar fi cazul ca Ion Ceban și Andrei Năstase să candideze din nou pentru funcția de primar al Chișinăului.

Foto: UNIMEDIA

„Bine, ei au dreptul să candideze. Eu, unul, nu consider oportun, pentru că ei trebuie să se determine, adică – ori vrei să fii deputat, ori vrei să fii ministru, ori vrei să fii în Parlament, ori vrei să fii în Consiliul municipal, ori primar.

Dacă Ion Ceban vrea să fie primar, la ce bun s-a dus din Consiliul municipal în Parlament? Bine, e rolul lui în partid, înțeleg, dar putea bine mersi să rămână în Consiliul municipal și să ajute partidul, fără să se ducă să fie deputat. A lăsat aici, s-a dus încolo.

În cazul lui Andrei Năstase, cu atât mai mult – e una când a candidat d-lui în calitate de lider al opoziției anul trecut și era o luptă eminamente politică, pentru că era parte din destructurarea regimului lui Vlad Plahotniuc și e cu totul altceva acum, când d-lui are o misiune foarte grea de îndeplinit la Ministerul de Interne. Și dacă ți-ai asumat-o, o duci înainte! Asta dincolo de faptul că profilul și cunoștințele lui – haideți să fim sinceri – nu sunt deloc potrivite pentru primar de Chișinău”, a declarat Valeriu Pașa pentru Radio Europa Liberă.

Aminitim că la data de 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.


Pub