Alexandr Slusari îi răspunde lui Leancă: „Am suficiente fapte pentru ca să nu-i încredințez nici măcar creșterea legumelor”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, vine cu o reacție la declarațiile lui Iurie Leancă prin care susține că „acest expert în legume, pe nume Slusari, folosește tribuna Parlamentului pentru a face declarații politice răsunătoare ca un papagal”. Astfel, deputatul ACUM susține că Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare are suficinte dovezi prin care „un simplu prim-ministru a cedat gratis 23 % din acțiunile unei bănci de importanță sistemică și a permis unui grup de acționari suspecți să ia sub control aceasta banca”.

Foto: UNIMEDIA

„Analiza Comisiei a demonstrat foarte clar că un simplu prim-ministru a cedat gratis 23 % din acțiunile unei bănci de importanță sistemică și a permis unui grup de acționari suspecți să ia sub control această bancă. De ce a făcut acest lucru? Că așa i-a sfătuit prietenul lui de atunci Vlad Filat și așa a înțeles el raportul Comisiei Reidman, care nici nu a fost aprobat de către Parlament și care juridic nu conținea asemenea recomandare. Totodată, posesor de mai multe limbi Iurie Leancă nu a găsit timp să vorbească în română sau engleză cu colegul lui, ministru finanțelor, cu reprezentanții FMI și Băncii Mondiale, cu conducerea CNA și SIS, care toți împreună nu erau de acord cu ideea emisiunii suplimentare.

Iată că credulitatea dlui Leancă a adus la sustrageri de miliarde de lei în următoarele 2 săptânâni din sistemul bancar, care s-a făcut prietenul lui Ilan Șor. Mai apoi aceste garanții de stat în suma dublă a fost pusă pe seama cetățenilor Republicii Moldova.

Am suficiente fapte pentru ca să nu-i încredințez dlui Leancă nici măcar creșterea legumelor. Chiar dacă va face acest lucru întrun penitenciar sub controlul cuiva. Va veni Șor cu un sfat de rea credință și roada este pierdută sau ciordită”, a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

Amintim că Iurie Leancă a calificat drept „aberații crase” declarațiile lui Alexandru Slusari prin care cere Procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele fostului vicepremier.

„Acest expert în legume, pe nume Slusari, folosește tribuna Parlamentului pentru a face declarații politice răsunătoare (ca un papagal, pentru că astfel de declarații "le cântă" șeful său de partid la TV de ani de zile), în încercarea de a-și ascunde în fața propriului electorat incapacitatea de a-și respecta promisiunile și de a contribui la ridicarea nivelului de trai al cetățenilor moldoveni. Pe lângă faptul că Slusari, ca și șeful său de partid - Năstase, dă dovadă (sau se prostește) a câta oară că nu are cunoștințe elementare în domeniul pe care, cică, îl investighează, acest deputat încalcă flagrant legea”, a declarat Iurie Leancă pentru UNIMEDIA.

Reacție vine după ce ieri, 13 august, președintele Comisiei parlamentare privind frauda bancară, Alexandru Slusari, a cerut Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne pornirea urmăririi penale pe numele ex-vicepremierului, Iurie Leancă, fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului și actualului deputat PD, Andrian Candu și ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu.


Pub