Vara, un anotimp periculos pentru șoferi? Ce riscuri există şi ce lucruri trebuie evitate

Pentru conducătorii auto profesioniști vara înseamnă o perioadă extrem de activă, în care atât pentru șoferii care transportă mărfuri, cât și pentru cei care transportă persoane, mașinile „funcționează la foc continuu”.

Se mai spune că este o perioadă propice pentru activitatea de conducere, în care, datorită caracteristicilor anotimpului cald, șoferii se pot deplasa în condiții optime.

Foto: allmakescollision.ca

Factorii implicați în educația și siguranța rutieră difuzează, în sezonul rece, pe toate canalele media, sfaturi privind condusul pe timp de iarnă, dar și informații privind impactul sezonului rece asupra conducătorilor auto. Şi este un lucru firesc, deoarece anotimpul rece presupune măsuri și comportamente adecvate. Mai puțin se vorbește însă despre „capcanele” condusului pe timp de vară, despre măsuri și comportamente adecvate sezonului cald.

Mulți cred că lunile de iarnă, decembrie, ianuarie sau februarie, sunt cele mai periculoase pentru șoferi. Statisticile îi contrazic! Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub