(video) Vladimir Cebotari, despre o eventuală anchetare a lui Andrian Candu de către MAI și PG, privind frauda bancară: „De fapt ce se face, este intimidarea colegilor noștri, se pun presiuni politice”

Anchetarea lui Andrian Candu de către Procuratura Generală și MAI ar fi inutilă, pentru că declarațiile privind jaful bancar au fost făcute și în Comisia parlamentară privind frauda bancară. Cel puțin asta spune democratul Vladimir Cebotari, care mai menționează că aceste declarații „nu au fost auzite de către membrii comisiei”.

„Domnul Candu și alți actori s-au oferit să ofere explicații clare, inclusiv, în cadrul Comisiei, explicații care nu au vrut să fie auzite de către Comisie, înseamnă că ei nu au vrut să fie sinceri”, a precizat democratul pentru UNIMEDIA.

„De fapt ce se face, este intimidarea colegilor noștri, se pune presiuni politice, dar nici acest lucru nu va lucra, pentru că noi nu suntem slabi, nu suntem cei care trebuie să cedeze și nu suntem în poziția să fi comis colegii mei careva lucruri ilegale”, susține Cebotari.

Democratul mai spune că „dacă cineva este cointeresat de ceva, să o înceapă de la lista celor care au oferit credite și celor care au luat credite. Iar Comisia cu reprezentanți desemnați de cei interesați de credite, și sunt beneficiari unii din ei, nu cred că are dreptul moral să caută țapi ispășitori în alte părți”, a conchis Vladimir Cebotari.

UNIMEDIA amintește că Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare cere Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne pornirea urmăririi penale pe numele ex-premierului, Iurie Leancă, fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului și actualului deputat PD, Andrian Candu și ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu. Potrivit președintelui Comisiei, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat cu neglijență crasă în serviciu, neasigurănd imediat după acordarea garanților de stat, din 2014-2015, control asupra BEM, Unibanc și Banca Socială. „Cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al RM”, spune Alexandru Slusari.


Pub