(video) Vladimir Cebotari, despre imunitatea parlamentară: „Această imunitate nu este necesară atunci când colegii, oamenii, nu sunt presați politic”

Democratul Vladimir Cebotari spune că PD-ul optează pentru anularea imunității parlamentare, însă „această imunitate nu este necesară atunci când colegii, oamenii, nu sunt presați politic, pentru a ceda mandatele sau pentru a trece în alte partide politice și acesta nu este un preț care trebuie plătit de orice”.

Cebotari mai spune că Guvernarea a acaparat instituțiile statului, inclusiv Procuratura Generală. „Ei pentru asta au schimbat și legea și au pus procurorul pe care l-au târguit și împărțit între ei”, a mai spus Ceboari.

Democratul i-a oferit și o replică lui Andrei Năstase, care a spus anterior că fosta guvernare a avut voturi destule pentru a schimba Constituția.

„Eu cred că domnul Năstase are probleme, fie el nu cunoaște matematica sau nu înțelege care este numărul necesar de voturi ca să fie operate modificări în Constituție sau dumnealui nu înțelege situația”, meționează Cebotari.

Democratul a subliniat că în fosta coaliție era necesar ca și PSRM să voteze această inițiativă.

Amintim că Andrei Năstase a declarat anterior că deputații nu trebuie să aibă imunitate parlamentară, iar acest inițiativă ar fi putut votată și în fosta legislatură.

UNIMEDIA precizează că pe 12 august Partidul Șor a înregistrat o inițiativă în Parlament, care prevede anularea imunității Parlamentare.


Pub