Celula lui Veaceslav Platon, percheziționată: A fost depistat un telefon mobil și o cartelă. ANP a întreprins măsuri de investigații

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că s-a autosesizat și a întreprins măsuri de investigații, după ce presa locală a scris că Veaceslav Platon a participat la ședința de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, Ucraina, efectuând o intervenție video prin Skype.

Foto: Igor ROTARI / UNIMEDIA

Astfel, în dimineața zilei de astăzi, 14 august curent, în celula lui Veaceslav Platon au fost efectuate percheziții, în rezultatul cărora a fost depistat un telefon mobil și o cartelă în stare de funcționare.

Pe marginea cazului ANP și conducerea Penitenciarului nr.13-Chișinău au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele la Platon în celulă.

„ANP nu tolerează admiterea pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, factor ce conduce la diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea securităţii şi liniștii în instituţiile de detenţie din ţară”, se arată în comunicatul emis de ANP.


Pub