(video) Deputați, despre un eventual acord ACUM-PSRM: „Pentru mine acesta ar fi un acord de acțiuni, nu de obligații”

Deputata Arina Spătare a spus că un eventual acord între ACUM și PSRM ar însemnea „un plan de acțiuni”, iar Ion Ceban declară că este necesară „o agendă comună, atât pentru Președinția, cât și pentru Guvern și Parlament”.

Foto: UNIMEDIA

„Pentru mine acest acord ar fi, de fapt, un plan de acțiuni, nu de obligații, jurăminte. Aș prefera să semnez un acord plin de acțiuni prioritare, astfel încât să știm de unde începem și cu ce finalizăm”, a declarat deputata Arina Spătaru.

„Avem nevoie de a urma o agendă, care să vină la acele fundamente pe care le-am pus la momentul de față, să vină să le completeze, începând cu capturarea instituțiilor și finalizând cu bunăstarea cetățenilor. O agendă comună, atât pentru Președinție, cât și pentru Guvern și Parlament”, a declarat și Ion Ceban.

Dinu Plîngău a spus că, la moment, există doar „un draft de acord”, care ar putea conține și unele puncte referitoare la alegerile locale, „un fel de pact de neagresiune”.

Potrivit lui Igor Dodon, semnarea acordului ACUM-PSRM este pe ultima suta de metri.

„Cred că suntem la ultima etapă privind semnarea acestui acord. Cel mai probabil, acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării, ca suport pentru implimentarea reformelor”, a spus Igor Dodon.

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a precizat că semnarea unui acord ACUM-PSRM se poate întâmpla numai după un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizare, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.


Pub