Adus cu SMURD-ul, la Chișinău
Social 14 august 2019, 20:40 | 1745

Unul dintre supraviețuitorii accidentului rutier, produs la sfârșitul lunii trecute în județul Bihor, a fost adus la Chișinău. Pacientul, un bărbat de 30 de ani, a fost transportat cu un echipaj SMURD.

Pe 31 iulie, două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite într-un accident rutier. Un microbuz în care se aflau opt cetățeni ai Republicii Moldova s-a izbit violent de un camion, în apropiere de Oradea. Potrivit polițiștilor, șoferul microbuzului, un bărbat de 42 de ani, a ieșit la depășire într-o curbă periculoasă și a pierdut controlul mașinii. Microbuzul a ajuns pe contrasens unde a fost lovit de un camion, apoi a ricoşat într-un autoturism parcat pe marginea drumului. La fața locului s-au deplasat câteva ambulanțe și echipaje de descarcerare. Șoferul microbuzul și un pasager de 33 de ani au rămas blocați între fiarele contorsionate ale automobilului și nu au mai putut fi salvați. Ceilalți șase pasageri, cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, s-au ales cu diferite răni, iar patru dintre ei au ajuns la spital.

Cu ajutorul unui elicopter SMURD Iași, la Institutul de Medicină Urgentă, a fost adusă și o femeie de 64 de ani din raionul Glodeni.

Aceasta este a noua operațiune aero-medicală, de la începutul anului. 

Opinia ta contează. Comentează!