14:48:32 28.03.2024
Stiri

Ucraina şi Turcia au înfiinţat o companie pentru fabricarea de arme de înaltă precizie

Știri 14.08.2019 08:30 Vizualizări927 Autor: Ziarul National
Ucraina şi Turcia au înfiinţat o companie pentru fabricarea de arme de înaltă precizie


Întreprinderea de stat ucraineană Ukrspeţexport, parte a companiei Ukroboronprom, şi compania turcă Baykar Defence, specializată în fabricarea de drone, au creat o joint venture în domeniul armelor de înaltă precizie şi al tehnologiilor aerospaţiale, informează publicaţia Ukrainska pravda.

Un anunţ în acest sens a fost făcut la sfârşitul săptămânii trecute de către Consiliul pentru Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei.

Principalul obiectiv al acestei companii mixte este de a unifica capacităţile industriei de apărare din cele două ţări pentru producerea în serie a noilor modele de arme moderne pentru armatele proprii, se menţionează într-un comunicat al consiliului, structură de pe lângă preşedinţia de la Kiev.

Acest lucru va permite, potrivit textului, renunţarea la contractele clasice de cumpărare-vânzare în domeniul armelor şi trecerea la un nivel mai avansat al cooperării bilaterale militare între Ucraina şi Turcia, care vor putea astfel dezvolta împreună noi tipuri de armament.

Unul dintre primele proiecte ce urmează a fi dezvoltate de această joint venture va fi o dronă de nouă generaţie, care să poată efectua operaţiuni de recunoaştere de la altitudini mari, cu o viteză de croazieră şi capabilă să efectueze lovituri de înaltă precizie cu diferite tipuri de arme.

Kievul se aşteaptă ca înfiinţarea acestei joint venture să permită consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei şi Turciei, notează publicaţia citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md