13:26:21 28.03.2024
Stiri

DECIS // Coaliția temporară dintre „ACUM” – PSRM poate deveni una pentru PATRU ani. Dodon anunță semnarea ACORDULUI: „În proporţie de 90-95%, am găsit limbă comună pentru toate elementele”

Politică 14.08.2019 12:19 Vizualizări1551 Autor: Ziarul National
DECIS // Coaliția temporară dintre „ACUM” – PSRM poate deveni una pentru PATRU ani. Dodon anunță semnarea ACORDULUI: „În proporţie de 90-95%, am găsit limbă comună pentru toate elementele” important.md


Coaliția dintre Blocul „ACUM” și PSRM, anunțată a fi una temporară, pentru a pregăti R. Moldova de alegeri parlamentare libere și corecte în baza sistemului proporțional, se poate transforma în una pentru următorii patru ani. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că Blocul „ACUM” – PSRM vor semna săptămâna viitoare un nou acord politic, iar dânsul îl va contrasemna.

„Eu cred că suntem la ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării: PSRM şi „ACUM”. Acest acord conține acțiuni ce țin de politica internă, reforma justiției, a procuraturii, activitatea din Parlament, alegerile locale și politica externă. Acordul mai prevede neacceptarea traseismului politic în Parlament”, a precizat Dodon.

De asemenea, șeful statului infirmă că ar exista viziuni diferite între Guvern și Președinției. „Chiar dacă se discută că sunt păreri diferite între Guvern şi Preşedinţie, în proporţie de 90-95 la sută am găsit limbă comună pentru toate elementele”.

Referitor la alegerile locale din toamnă, șeful statului spune că „ACUM” și PSRM vor avea propriii candidați și că nu-și vor coordona acțiunile. „E vorba de un pact de neagresiunie între cele două componente”, a conchis președintele.

De menționat că PSRM a anunțat ieri că Acordul dintre „ACUM” și PSRM, semnat la 8 iunie curent, a expirat, deoarece ar fi fost îndeplinite aproape toate acțiunile prevăzute în document.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md