19:55:27 23.04.2024
Stiri

PORTAVOCEA lui Igor Dodon o ATACĂ pe Maia Sandu: „Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea măcar în ziua de 23 august să le dau la MOACĂ acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei?”

Social 14.08.2019 19:21 Vizualizări4655 Autor: Ziarul National
PORTAVOCEA lui Igor Dodon o ATACĂ pe Maia Sandu: „Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea măcar în ziua de 23 august să le dau la MOACĂ acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei?”


Președinta comisiei pentru mass-media și comunicare din cadrul Consiliului societății civile de pe lângă președintele R. Moldova, Elena Lewicka-Pahomova, critică decizia premierului Maia Sandu privind comemorarea, la 23 august, a victimelor stalinismului și nazismului, ca în spațiul Uniunii Europene.

„Spuneţi-mi, vă rog, Maia Grigorievna, aş putea, măcar în ziua de 23 august, să le dau la moacă acelor naziști moderni, care astăzi mă amenință pe mine şi pe copiii mei? Cu prilejul sărbătorii, cum s-ar spune. Pentru că limba maternă îmi este rusa și naționalitatea la fel și nu prea. Confirm că din toate cele patru părți (naționalități), aş fi avut şansa să ard în cuptorul unui lagăr de concentrare. Unii cetățeni cu opinii naziste sunt apropiați de actuala guvernare”, a reacționat Pahomova, care anterior a lucrat la un post de televiziune din Tiraspol.

Citește și: PARADOX la Chișinău: Maia Sandu se va reculege pe 23 august, comemorând victimele stalinismului și nazismului, iar Dodon va cânta și dansa pe 24 august pentru că a fost „eliberat” de Stalin

Potrivit Elenei Lewicka-Pahomova, inițiativa Guvernului de a marca anual, la 23 august, Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului este o „agravare a situației” de la 9 mai, sugerând probabil că în R. Moldova sunt sărătorite Ziua Europei și Ziua Victoriei pe aceeași dată.

„E încă o palmă dată pe obraz. În țara noastră există date memorabile deja: 9 mai – Ziua victoriei asupra nazismului, 6 iulie – Ziua comemorării victimelor deportărilor, 24 august – Ziua eliberării de invadatorii nazişti. Dar Guvernul vrea să-și afișeze propriile viziuni. Să-şi aducă aportul. Combinând subiecte. Mulţumim. Am înțeles. Întrebări nu mai sunt”, a conchis aceasta.

Anterior, Elena Pahomova a condus timp de doi ani și jumătate postul „Pervîi Pridnestrovskii” de la Tiraspol. Atunci, regiunea separatistă era condusă de Evgheni Șevciuk. În februarie 2017, aceasta a părăsit acel post, deoarece nu ar fi fost de acord cu o lege a presei în regiunea transnistreană, promovată de noul așa-zis lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. În trecut, Pahomova a mai lucrat la „Publika TV”, dar și la „RTR-Moldova”, care retransmite în R. Moldova postul cu același nume din Federația Rusă. Actualmente, aceasta activează la postul „NTV Moldova”, apropiat socialiștilor și lui Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md