Maia Sandu cere angajaților Serviciului Combaterea Spălării Banilor să nu saboteze investigația privind furtul miliardului

Cornelia Cozonac
14/08/2019

Prim-ministra Maia Sandu a cerut miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, anjagaților din Serviciul Combaterea Spălării Banilor, să nu saboteze investigarea subiectelor ce țin de furtul miliardului și alte scheme de corupție. Serviciul Combaterea Spălării Banilor se află în subordinea Guvernului.  

,,Să nu încerce să saboteze, să ia toate solicitările în serios pentru că noi cu toții avem o responsabilitate în fața legii și în fața cetățenilor. Cei care își vor permite să nu-și îndeplinească obligațiile, vor plăti pentru această atitudine.”, a declarat Maia Sandu.

Investigarea furtului unui miliard de dolari din trei bănci devalizate este una din prioritățile anunțate ale guvernării de coaliție instituite de majoritatea parlamentară ACUM-PSRM. Investigațiile procurorilor, dar și ale Serviciului Combaterea Spălării Banilorpornite în anii precedenți, nu au, deocamdată, o finalitate.     

Parlamentul a constituit o comisie specială care investighează acest furt și complicitatea mai multor demnitari din fostele guvernări. Zilele trecute comisia de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bacar a solicitat pornirea urmăririi penale, pentru neglijență în serviciu, pe numele ex-premierului Iurie Leancă, fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului, Andrian Candu și pe numele fostului ministru al Finanțelor, Anatol Arapu.  

Cornelia Cozonac
14/08/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii