image
Sursa foto: jurnal.md

Leancă, despre cei 50.000 de euro pe care a încercat să-i scoată din țară: Nu sunt bogat, dar nici sărac nu mă consider

Fostul vice-premier Iurie Leancă iese la rampă și explică într-o postare pe Facebook misterul celor 50.000 de euro pe care a încercat să-i scoată din țară pe 1 august, în jurul orei 1:00.

Leancă a încercat să treacă frontiera de stat prin punctul vamal Sculeni, pe pista diplomatică, cu un automobil la volanul căruia se afla chiar el.

„Deci, aceștia sunt banii mei, munciți onest până în 2009 când am venit în politică. Sunt bani câștigați de-a lungul timpului cât am lucrat (2 ani) ca diplomat la Haga cu salariu de 10.000 de euro lunar sau cât am fost vicepreședintele celei mai prospere companii din Moldova (alți 7 ani). Am mai zis că nu sunt un om bogat, dar nici sărac nu mă consider. Aceste salarii pentru care am muncit onest mi-au permis să plătesc și studiile copiilor, și să-mi cumpăr automobil și să am o viață decentă, inclusiv să călătoresc în România, unde am mai multe activități, inclusiv politice. Sunt bani declarați 10 ani la rând în declarația mea de avere, sunt economiile mele câștigate corect. Și, în comparație cu alții, în această perioadă nu am fost vreodată șomer și nici n-am fost “ajutat de părinți”, a comentat Leancă.

Referindu-se la pașaportul diplomatic, fostul premier a ținut să precizeze că îl deține pe viață.

„Legislația națională (Legea Nr. 273), așa cum prevede și practica internațională, îmi permite ca fost prim-ministru dar și ca Ambasador Plenipotențiar să dețin pașaport diplomatic. Voi atașa doar o poză cu acest pașaport diplomatic. Fiți atenți la termenul de valabilitate, dar mai ales - la data emiterii, ca să vedeți și ce guvernare a emis acest act”, a adăugat Iurie Leancă, care și-a publicat pe Facebook pașaportul diplomatic.

În încheiere, Leancă a anunțat că îi va acționa în judecată pe cei care au permis scurgerea de informații, inclusiv presa care le-a publicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: