Lupta dintre Samsung, Apple și Huawei: Cine vinde cele mai multe telefoane în Europa

Samsung domină detașat piața din Europa, chiar dacă, la nivel global, numărul terminalelor vândute a scăzut. Aproximativ 40% dintre toate smartphone-urile cumpărate de europeni au fost create de Samsung, dublu decât orice alt producător.

Foto: asia.nikkei.com

Cel mai mare avantaj al Samsung a fost derivat din vânzările de terminale din seria Galaxy A. Acelea s-au livrat în 18,3 milioane de exemplare, comparativ cu 15,3 milioane de exemplare în trimestrul doi, scrie playtech.ro.

Chiar dacă a întâmpinat probleme în relația cu Statele Unite, Huawei ocupă poziția a doua în preferințele europenilor, cu aproximativ 8,5 milioane de unități livrate. Această valoare reprezintă totuși o scădere față de cele 10,1 milioane comercializate în trimestrul doi din 2018.

Pe locul trei în top s-a aflat Apple, datorită vânzărilor înregistrate de iPhone Xr. Nu mai puțin de 1,8 milioane de exemplare au ajuns în mâinile utilizatorilor de mobile. Pe locul patru se află Xiaomi, cu cea mai mare creștere din piață raportată la performanța de acum un an. Vânzările producătorului chinez au crescut cu aproape 50% în 12 luni și sunt șanse foarte mare să depășească gigantul din Cupertino în trimestrul al treilea al acestui an sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor.


Pub