Zeci de turiști români, blocați de două zile pe insula grecească Samothraki. Motivul: nu există niciun feribot care să îi preia

Sute de turiști, printre care se numără și zeci de români, care își petrec vacanța pe insula grecească Samothraki, au rămas blocați în port după ce feribotul care le asigura transportul s-a defectat.

Foto: libertatea.ro

Potrivit relatărilor românilor, turiștii sunt blocați de două zile, pentru că niciun feribot nu funcționează. Unul din turiștii români a declarat pentru Libertatea că au fost contactați de consulat și li s-a transmis că, cel mai probabil, nici marți nu vor putea pleca. Redăm, mai jos, mărturia unuia dintre turiștii români blocați pe insula grecească:

„Sunt în portul de pe insula Samothraki (Grecia) de duminică dimineață de la 8. Trebuia să avem feribot la ora 11. Acum, suntem încă în incertitudine, sechestrați pe insula. Nimeni nu ne dă nicio informație, nimeni nu ne-a spus absolut nimic despre ce se întâmplă sau ce urmează să se întâmple. Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Prima oară, cică li s a stricat sistemul online de achiziționat bilete.

Mai apoi, cică li s-au stricat navele. (...)

Peste multe ore, am aflat că de fapt nava va veni la 21. Am primit toate aceste informații sunând în portul din Alexandroupolis, pe la consulate, făcând vizite pe la autoritatea portuară s.a.m.d., însă absolut niciuna nu a fost corectă. De fapt, pe la ora 00:30, nava a ajuns foarte aproape de port, după care s-a întors înapoi, sub privirile noastre disperate. Din nou nicio informație. Ne-am chinuit să căutăm cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Noi am găsit un hotel la suprapret unde au încăput jumătate dintre noi.

Nu ne-am putut caza în alt orășel/sat de pe insula pentru că mașinile trebuiau să rămână în coadă pentru feribot. Ieri de dimineață ne trezim că din cauza condițiilor meteo, care trebuia să plece din Alexandroupolis la ora 9 (de care, de asemenea, nu știam că a existat vreodată) , va pleca, de fapt, la ora 15:45, dar că de fapt nici despre acesta nu se știe sigur dacă va veni.

Ulterior, aflăm că nici ieri nu există feriboturi, tot din cauza vântului. Acum aflăm că de fapt e posibil că nici mâine să nu plecăm. Cu toate astea, continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Știe cineva ce se poate face? Cumva, toată chestia asta pare cusută cu ață albă și nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația. Oamenii rămân fără bani, fără cazări, fără informații și nimeni nu face nimic”. Citeşte întreaga ştire aici.


Pub