Kremlinul, despre protestele de la Moscova: Utilizarea disproporționată a forței de către polițiști este inacceptabilă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitrii Peskov, a declarat că autoritățile consideră utilizarea disproporționată a forței de către polițiști împotriva protestatarilor este inacceptabilă, dar acțiunile de combatere a tulburărilor sunt justificate, scrie Vedomosti.

Foto: RFE/RL

„Considerăm că o utilizare disproporționată a forței de către reprezentanții forțelor de ordine este absolut inacceptabilă și considerăm că acțiunile autorităților de aplicare a legii în stoparea tulburărilor publice sunt absolut justificate”, a declarat Peskov pentru presa din Rusia.

Peskov a comentat și cazul protestatarei lovită violent în abdomen de un ofiţer de poliţie în timpul manifestațiilor la Moscova, din 10 august. Acesta a spus că autoritățile monitorizează toate cazurile care apar și că o anchetă internă este în desfășurare.

Peskov a mai adăugat că proteste au loc în multe țări ale lumii, astfel încât evenimentele de la Moscova nu pot fi calificate drept criză politică. „În capitalele europene, în toată lumea, au loc proteste, uneori aceste acțiuni au un caracter mixt - un fel de protest-plimbare-distracți”, a adăugat Peskov.

În ultimele săptămâni, la Moscova, au loc proteste față de refuzul înregistrării candidaților independenți la alegerile pentru Duma orașului Moscova. La mintigul autorizat din 10 august curent au participat circa 47 de mii de persoane.

Acțiunile de protest din 27 iulie și 3 august nu au fost autorizate și s-au încheiat cu rețineri în masă.


Pub