Este sau nu gata blocul ACUM să semneze un nou acord cu PSRM? Ce spune deputatul Mihai Popșoi

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, a ținut să vină cu o reacție la insistența socialiștilor privind semnarea unui acord ACUM-PSRM. Dânsul a precizat faptul că acest lucru se poate întâmpla numai după un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizare, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

Foto: UNIMEDIA

„Suntem în discuţii privind planul de acţiuni l guvernului, care are drept priorităţi un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecţie socială.

Asigurarea independenței justiţiei este obiectivul principal al Guvernului Maia Sandu, iată de ce este important să primim sprijinul total al părților în acest proces.

Odată aprobate aceste acţiuni, nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord care să specifice clar prioritățile din perioada următoare”, a scris Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că acum o săptămână, președintele fracțiunii parlamenatre PSRM, Vlad Batrîncea, s-a arătat nedumerit de faptul că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice, însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dânsul și-a exprimat regretul față de acest lucru, insistând pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate „cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”.

Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a venit cu trei mesaje, dedicate deputaților ACUM, PSRM și societății.

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.


Pub