/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Campania „Hai la mine acasă”. De astăzi cei care vor intra în R.Moldova vor primi broșuri cu cele mai atractive locuri din țară

missing
13 august 2019, ora 22:19

„Hai la mine acasă!” Este mesajul cu care vor fi întâmpinați, de astăzi, cei care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova, prin aeroport. Oamenii vor primi și broșuri informative în care sunt descrise cele mai atractive locuri din țara noastră, care trebuie neapărat vizitate. Campania este destinată, în mare parte, moldovenilor din diasporă care revin în această perioadă, într-un număr mai numeros.

Moldovenii care au revenit pentru o scurtă vacanță în țară au recunoscut că nu prea cunosc ce locuri ar putea vizita.

Nu prea suntem cunoscuți cu locurile unde am putea să mergem”.

Iar unii spun că se vor inspira din broșurile informative pe care le-au primit deja.

 Da, sunt foarte utile, pentru că sunt locuri pe care nici noi nu le cunoaștem”.

Las să vină toți în Moldova noastră, să fie fericiți. Să ne vadă și pe noi alte țări, că suntem mândri și frumoși”.

Oamenii sunt invitați să descopere vinăriile, rezervațiile naturale, dar și pensiunile rurale.

ROSIAN VASILOI, ȘEFUL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ: „Fiecare polițist de frontieră care este în cabina de control va zâmbi în primul rând, haideți să zâmbim cu toții, după care va fi înmânat acest buclet, care are mai multe informații pentru călători”.

Campania a fost laNsată recent și pe rețelele sociale. „Hai la mine acasă!” este mesajul care s-a viralizat în scurt timp, iar zeci de moldoveni au publicat experiențele turiștilor străini în țara noastră. O moldoveancă a povestit, de exemplu, cum și-a invitat prietena din Italia să descopere bucatele tradiționale și chiar a invitat-o la prășit.

Un alt moldovean a împărtășit experiența unui coreean, care a vizitat recent Moldova, și pe care l-a întâlnit într-un tren din București.

Campania are și mesageri. Printre ei – jurnalista Nata Albot și interpretul Adrian Ursu.

NATA ALBOT, MESAGERA CAMPANIEI: „Turistului străin, care este destul de alintat și umblat cam peste tot, caută exotisme. Din fericire, Moldova este plină exotisme”.

ADRIAN URSU, MESAGERUL CAMPANIEI: „Venim din Moldova, și nu spun „între România și Ucraina”, ci spun că este țara cu cea mai mare colecție de vinuri”.

Cei doi vor selecta pe 15 septembrie trei câștigători ai celor mai creative secvențe video sau texte postate pe rețelele sociale însoțite de hashtagurile #hailamineacasa și #beourguest.

DIANA LAZĂR, VICEDIRECTOR PROIECTULUI DE COMPETITIVITATE DIN MOLDOVA: „Un mesaj pe care îl adresăm, în special, moldovenilor de acasă sau de peste hotare de a-și invita oaspeții și prietenii în Moldova. Dar, întâi de toate ei trebuie să-și cunoască propria țară”.

EMILIAN DZUGAS, PREȘEDINTE ANTRIM: „Dintre turiștii mulțumiți, care au fost în Moldova, recomandă cunoscuților săi să vină în Moldova. Și pe baza la acest lucru noi am pornit această campanie”.

Potrivit ultimelor date statistice, numărul de turiști în 2018 a ajuns la 164 mii, cu 70% mai mult decât în 2015. Campania „Hai la mine acasă!” a fost inițiată de ANTRIM, în colaborare cu Poliția de Frontieră și Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid.

Reporter: Ana Sârbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram