image
Sursa foto: bordergov.md

UPDATE: Punctul de trecere Palanca activează în regim normal

UPDATE 09.17 /// Punctul de trecere Palanca activează în regim normal. În niciun punct de trecere nu sunt înregistrate valori ridicate în trafic.

_________________

UPDATE 08.00 // Flux continuu și majorat în PTF Palanca. Începând cu ora 05:30 au început să crească timpii de așteptare pe sensul de ieșire din țară, însă fără a depăși 30 de minute. Pentru a degaja circulația și a nu permite formarea rândurilor, s-a suplimentat numărul de angajați, s-au deschis toate pistele de control, inclusiv a avut loc schimbul de fluxuri - două benzi de circulație de pe direcția intrare în țară folosite la ieșire. Cele patru autorități de frontieră și vamale din Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă.

În perioada 5 - 11 august 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 566 590 de traversări, dintre care un număr mai mare – 285 565 de treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 121 137 de traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 44% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.  Pe parcursul săptămânii precedente, la „frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 103 evenimente, cu documentarea a 108 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 44 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 28 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;

- 26 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;

- patru tentative de trafic ilicit de bunuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: