image
Sursa foto: turcia.mfa.gov.md/

Carne de vită din Turcia, donată centrelor de plasament din capitală și Găgăuzia, în contextul sărbătorii Sacrificiului

Ambasada Turciei la Chișinău și Fundația Semiluna Roșie din Turcia au donat aproape patru tone de carne de vită centrelor de plasament și de găzduire din Chișinău și Găgăuzia, în contextul sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului.

Astăzi, un lot de două tone de carne a fost descărcat în curtea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, care, la rândul său, va repartiza carnea către șapte centre de plasament, transmite IPN.

Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, a menționat că donația are ca scop asigurarea copiilor cu alimentele necesare pentru o creștere şi o dezvoltare sănătoasă. În contextul sărbătorii, Turcia ajută până la 50 de țări cu carne. „Există tradiția că omul care este mai bogat sacrifică un animal, iar carnea este donată oamenilor nevoiași”, a spus diplomatul.

Carnea va fi repartizată conform numărului de copii din cele cinci centre de plasament și din serviciul de asistență stradală. În total, circa 140 de copii, a comunicat Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului. De asemenea, carne va ajunge și la centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost, din strada Haltei.

Directorul serviciului social Casa comunitară pentru copii în situații de risc, Silvia Colontai, a spus că, anul trecut, instituția a primit 50 kg de carne de vită, din care s-a gătit pentru copii timp de câteva luni. „A fost calitativă și am pregătit bucate la dorința copiilor. Ne străduiam să gătim și bucate turcești”, a spus Silvia Colontai.

În centrele de plasament din Găgăuzia vor ajunge 1750 kg de carne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: