Vladimir Socor, despre un eventual acord ACUM-PSRM: „Un lucru absolut normal și este chiar indispensabil”

Analistul occidental Vladimir Socor susține că încheierea unui acord între PSMR ȘI ACUM este un lucru „absolut normal și este chiar indispensabil, pentru că în absența unui acord, fiecare politician din coaliție poate s-o ia razna și să-și exprime propriile sale viziuni”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Despre o înțelegere în cadrul coaliției s-a vorbit imediat după schimbarea după merit de la începutul și mijlocul lunii iunie. Singurul document semnat de participanții la coaliția de la guvernare este acea înțelegere temporară, care nu are un caracter de agendă politică, ci un caracter pur tehnic. Ea definește pașii pe care participanții la înțelegere aveau să-i facă imediat după ziua de 8 iunie cu scopul de a instala noua guvernare. Deci, o serie de pași tehnici, pe termen scurt, o săptămână-două, fără agendă politică și fără agendă de guvernare”

Dânsul susține că „aceste acorduri de coaliție întotdeauna au un caracter de acomodare reciprocă între partide cu viziuni diferite, fiecare dintre partidele participante renunță la o parte din propriile viziuni, cel puțin pe durata existenței coaliției pentru a face posibilă guvernarea în comun”

„Încheierea unui acord este un lucru absolut normal și este chiar indispensabil, pentru că în absența unui acord, fiecare politician din coaliție poate s-o ia razna și să-și exprime propriile sale viziuni, deoarece nu există un cadru comun agreat de toate părțile”, a conchis Vladimir Socor.

Mai multe detalii despre motvul pentru care acest acord ar trebui semnat găsiți AICI.

Amintim că acum o săptămână, președintele fracțiunii parlamenatre PSRM, Vlad Batrîncea, s-a arătat nedumerit de faptul că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice, însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dânsul și-a exprimat regretul față de acest lucru, insistând pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate „cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”.

Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a venit cu trei mesaje, dedicate deputaților ACUM, PSRM și societății.


Pub