Dodon l-a numit pe tatăl finului său consilier în domeniul apărării și securității naționale

Tatăl finului lui Igor Dodon, Victor Gaiciuc, actualul deputat PSRM, a fost numit consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a șefului statului.

Foto: fb

„Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestînd profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Domnul Gaiciuc se remarcă și prin bogata sa activitate diplomatică, ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO.

Prin desemnarea domnului Victor Gaiciuc în funcție, am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale”, a scris Dodon.

Precizăm că după absolvirea Școlii de aviație din Harkov, în perioada 1978-1986, a fost pilot, pilot principal, comandant de patrulă, locțiitor de comandant de escadron al regimentului de aviație în districtele militare sovietice Zabaikalie și Belarus.

În anul 1993, Victor Gaiciuc se reîntoarce în Republica Moldova, unde este numit în funcția de specialist principal, șef al Secției pentru pregătire umanitară a Direcției Instruire a Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Din anul 1994 este șef al Direcției Instruire.

În baza votului de încredere acordat de Parlament, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, la data de 19 aprilie 2001, colonelul Victor Gaiciuc este numit în funcția de ministru al apărării în Guvernul Vasile Tarlev.

La data de 12 ianuarie 2005, Victor Gaiciuc a fost numit în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și de Reprezentant al Republicii Moldova la NATO. De asemenea, la 16 decembrie 2005, i s-a adăugat, prin cumul, și funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, cu reședința la Bruxelles.


Pub