21:00:23 23.04.2024
Stiri

Reprezentanții PD care ar putea fi cercetați pentru „UZURPAREA PUTERII ÎN STAT”. Fruntaș al PD: „Procurorul general interimar este în situația când nu-l poate refuza pe Năstase, pentru că, inclusiv, așa se cuvine între RUDE…”

Politică 12.08.2019 14:00 Vizualizări5306 Autor: Ziarul National
Reprezentanții PD care ar putea fi cercetați pentru „UZURPAREA PUTERII ÎN STAT”. Fruntaș al PD: „Procurorul general interimar este în situația când nu-l poate refuza pe Năstase, pentru că, inclusiv, așa se cuvine între RUDE…”


Cauza penală pe faptul „uzurpării puterii în stat”, pornită în baza unui denunț al lui Andrei Năstase, se află în gestiunea procurorului pentru misiuni speciale a Procuraturii Generale, Viorel Radețchi, scrie realitatea.md, cu referire la surse din cadrul instituției conduse de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Pe acest caz a fost creat și un grup de urmărire penală în care au fost incluși câțiva procurori, precum și ofițeri din cadrul SPIA al MAI. Membrii grupului au fost impuși să semneze o „declarație de nedivulgare” a informației din dosar.

„Nici pentru membrii grupului de urmărire penală nu este clar care este obiectul investigației, deși subiecții investigației sunt expuși, ca în filme, într-o schemă de lucru piramidală, în frunte cu Vladimir Plahotniuc, mai jos fiind expuși într-o axă activul Partidului Democrat din Moldova, iar pe altă axă - judecătorii Curții Constituționale. Din axa activului PD se regăsesc fostul prim-ministrul Pavel Filip, fostul spicher Andrian Candu, ex-ministrul de Interne Alexandru Jizdan, ex-ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vicepreședintele PD și ex-ministrul Justiției Vladimir Cebotari, deputatul Sergiu Sârbu, deputatul Nicolae Ciubuc, iar lista conform „indicației” lui Andrei Năstase rămâne deschisă, fiind cerută obligatoriu ridicarea imunității tuturor deputaților din dosar. Paradoxal, dar în afară de denunțul lui Andrei Năstase, în acest dosar nu se mai conține nimic”, scrie sursa citată.

Deputatul PD, Andrian Candu, care ar putea fi cercetat penal pentru uzurparea puterii în stat, crede că acest dosar are scopul de a „intimida” opoziția și a dispersa fosta formațiune de la guvernare.

„Aberațiile „cosmonautului” Năstase ajung la dimensiunile universului. Așa-numitul dosar de uzurpare a puterii este o modalitate evidentă de intimidare și persecuție politică cu scopul de a diviza și dispersa PD, fapt care ar face bine doar rușilor, dar asta nu se va întâmpla. Având în vedere lipsa de profesionalism și incompetența juridică a lui Năstase, învinuirea de uzurpare a puterii poate fi aplicată chiar lui, precum și actualei guvernări proruse. Și Năstase, și guvernarea PSRM-ACUM execută ordinele corespunzătoare ale serviciilor speciale ruse și ale „trimisului special” Kozak”, afirmă Candu.

Potrivit democratului, nici comisia parlamentară nu ar avea definitivată o idee clară ce s-a petrecut în acea perioada și nu a formulat careva concluzii. „În același timp, Năstase & Co deja se aventurează în dosare penale. Nici societatea nu înțelege - cine totuși a uzurpat puterea în acele zile - regimul precedent, care a evitat blocaje și vărsări de sânge, sau actualul regim care era în afara cadrului legal. Sunt convins că în afară de niște aberații insuflate de Năstase în acest dosar nu se mai conține nimic. Ca să fie clar, Andrei Năstase se pregătește de alegeri locale și caută cum să mai producă dividende politice, având în vedere că mascaradele semilegale cu uniforma la Guvern nu au impresionat pe nimeni.

Procurorul general interimar Robu este in situația când nu-l poate refuza pe Năstase, pentru că, inclusiv, așa se cuvine între rude… Procurorii Robu și Radețchi trebuie să știe că răspunderea o poartă și o vor purta anume ei și nu Năstase, care le dă indicații și elogia de răzbunare a căruia se va termina cu reîntoarcerea la Frankfurt”, a conchis Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md