03:07:30 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Putin a plecat la o petrecere a suporterilor săi în Crimeea, în timp ce Rusia era plină de proteste în weekend

Știri 12.08.2019 16:12 Vizualizări1283 Autor: Ziarul National
VIDEO // Putin a plecat la o petrecere a suporterilor săi în Crimeea, în timp ce Rusia era plină de proteste în weekend


Președintele rus, Vladimir Putin, a continuat tradiția ca, în ziua protestelor în masă desfășurate la Moscova și în alte regiuni ale Rusiei, să plece la evenimente organizate de supoterii săi. Week end-ul trecut a ales să-l petreacă în Crimeea, la aniversarea a zece ani a spectacolelor cu motociclete organizate de „Lupii de noapte” pro-putiniști. Pentru prima oară, „lupii” au organizat un astfel de show lângă Muntele Gasfort din Crimeea în anul 2009.

Putin a ajuns pe scenă în compania liderului „Lupilor”, Alexandr „Chirurgul” Zaldostanov, pe o motocicletă cu ataș marca „Ural”. Guvernatorul interimar al Sevastopolului, Mihail Razvojaev, era așezat în șa, în spatele președintelui, iar șeful Crimeei, Serghei Aksenov, se afla în ataș, scrie Pagina de Rusia.

Spectacolul de motoare „Lupii de noapte” are întotdeauna temă patriotică. În cadrul evenimentelor, motocicliștii pun în scenă povești din istoria sovietică și rusă, asociate de obicei cu victorii militare importante.

„Aveți o tradiție minunată legată de menținerea a tot ceea ce poate fi mai bun în inima unei persoane din Rusia, unui rus, legat de istoria noastră minunată, eroică”, a spus Putin motocicliștilor, citat postat pe site-ul Kremlinului.

Zaldostanov, în numele ”Lupilor”, i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul acordat și l-a rugat să țină cont de faptul că „suntem toți armata ta”.

Este a doua oară când Putin părăsește Moscova în zilele protestelor masive declanșate în Rusia pentru alegeri corecte. Astfel, în ziua protestelor de pe 27 iulie, după care autoritatile ruse au deschis un mare dosar penal despre „revoltele în masă”, șeful statului a plecat ca să facă scufundări cu un batiscaf pentru a vedea epava unui submarin sovietic.

Ucraina şi-a exprimat duminică „protestul energic” faţă de vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014 şi pe care Kievul o consideră teritoriu „ocupat temporar”, informează EFE.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de MAE de la Kiev, vizita lui Putin, survenită sâmbătă, constituie „o violare brutală a suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale” a Ucrainei.

„Intenţiile părţii ruse şi ale presei din această ţară de a prezenta aceste ‘vizite’ drept vizite ‘obişnuite’ ale funcţionarilor ruşi în interiorul ţării sunt lamentabile”, se mai menţionează în comunicat.

Crimeea este „parte inalienabilă” a teritoriului ucrainean şi nicio călătorie a niciunui funcţionar rus nu va putea schimba acest statut şi demonstrează doar „ignorarea normelor dreptului internaţional” de către Federaţia Rusă, potrivit sursei citate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md