21:17:36 16.04.2024
Stiri

Unul dintre PROTEJAȚII lui Andrei Năstase de la MAI ar aplica „LEGEA PUMNULUI” în raport cu subalternii. Motivul - nu i-a plăcut cum i-a răspuns

Social 12.08.2019 16:34 Vizualizări1295 Autor: Ziarul National
Unul dintre PROTEJAȚII lui Andrei Năstase de la MAI ar aplica „LEGEA PUMNULUI” în raport cu subalternii. Motivul - nu i-a plăcut cum i-a răspuns


Pe numele șefului Direcției Protecția martorilor a Inspectoratului Național de Investigații, Anatolie Macovei, a fost inițiat un proces penal, după ce vineri l-a agresat și amenințat verbal pe un subaltern.

Potrivit unor surse din cadrul INI, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, incidentul a avut loc vineri, 9 august, într-un local din sectorul Botanica al Capitalei. „Totul a început după ce Anatol Macovei i-a zis lui Denis Ursu să revină mai repede din concediu, invocând că mai sunt angajați care ar vrea să meargă la odihnă. Lui Macovei nu i-a plăcut răspunsul lui Ursu și i-a tras un pumn în față. Ursu, prin intermediul serviciului 112, a apelat la ajutor, iar la fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Botanica pentru a documenta cazul”, scrie Deschide.md, cu referire la surse demne de încredere.

Aceleași surse susțin că, în aceeași zi, angajații de la IP Botanica au pornit pe numele lui Macovei un proces penal, fiind înregistrat în R-1 cu nr.20194201504. Atât Macovei cât și Ursu nu au răspuns la apelurile Deschide.md pentru a oferi mai multe detalii.

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu, a declarat că pe numele lui Macovei a fost inițiată o anchetă de serviciu: „Este inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele. De asemenea, Direcția Inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu, pentru a stabili acțiunile și inacțiunile polițistului”.

Cine este Anatolie Macovei

Anatolie Macovei a fost deseori văzut în preajma Partidului Politic Platforma „Demnitate și Adevăr” (DA), partid condus actualul ministru de Interne Andrei Năstase, Macovei fiind şef al gărzii populare a Platformei. Potrivit Ziarul de Gardă, din această postură a fost implicat în două scandaluri dubioase.

Mai întâi, potrivit sursei, în ianuarie 2016, la un post TV a fost difuzată o înregistrare audio, în care Macovei ar fi vorbit cu Renato Usatîi, iar jurnaliștii menționau că cei doi, împreună cu Platforma DA, ar fi pus la cale o lovitură de stat. Macovei a negat atunci autenticitatea înregistrărilor.

Tot în acea perioadă, Macovei ar fi lovit un jurnalist al unui portal de știri în timpul protestelor violente din 20 ianuarie 2016 în fața Parlamentului. La scurt timp, procurorii au anunțat că au deschis un dosar penal pe marginea cazului.

În noiembrie 2015, Macovei, împreună cu alți veterani, „uniți” în Garda Populară a Platformei DA, au descins la un depozit al unui om de afaceri, bănuit de contrabandă. Presa a scris că aceștia au percheziționat proprietarul şi alte câteva persoane aflate acolo și chiar i-au pus cu mâinile la perete. Și pe acest caz procurorii au deschis un dosar penal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md