/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Mark Tkaciuk, supărat că democrații vor să adere la viitorul său partid: „Încetați. Nu avem nevoie de voi”

missing
12 august 2019, ora 15:50

Politicienii care și-au propus să înregistreze un nou partid politic în R. Moldova, printre care foștii comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean, ar fi fost asaltați de reprezentanți ai Partidului Democrat care își doresc să facă parte din noua formațiune. Despre asta anunță Tkaciuk pe o rețea de socializare.

Acesta declară că au foarte multe solicitări și nu mai vor să fie deranjați de democrați. Tkaciuk îi îndeamnă pe aceștia să nu mai vină cu propuneri către Congresul Civic.

„Este imposibil. Sunt nevoit să fac o declaraţie publică. Aşadar, în numele colegilor şi camarazilor, în legătură cu numeroasele mesaje ale membrilor Partidului Democrat, despre dorinţa de a sprijini (de a adera, consolida, ajuta) Congresul Civil, sunt nevoit să declar: „Mulţumesc. Nu avem nevoie. Amnistia politică, pe care v-a pregătit-o actuala guvernare milostivă este pe conștiința acestei guvernări. Adresați-vă la ea pentru continuarea carierei profesionale…Mulțumesc pentru înțelegere și să terminăm cu asta”, s-a adresat Tkaciuk democraților.

Mark Tkaciuk și Iurie Muntean au anunțat recent că intenționează să creeze o nouă formațiune politică, Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, din care ar urma să facă parte mai mulți foști comuniști. În prezent, în raioane se desfășoară procesul de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea partidului la Ministerul Justiției.

Mark Taciuk, despre oamenii pe care îi va lua în partid și sursele de finanțare

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram