/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Secretarul Parlamentului ar putea deveni deputat, după plecarea lui Gaiciuc

missing
12 august 2019, ora 16:22

Un mandat de deputat va deveni vacant după ce socialistul Victor Gaiciuc va renunța la funcție în favoarea postului de consilier al președintelui Igor Dodon în domeniul Apărării și Securității Naționale. Gaiciuc a fost numit consilier prin decret prezidențial și urmează să fie și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Victor Gaiciuc a ajuns în Parlament după alegerile din februarie, fiind numărul opt pe lista Partidului Socialiștilor. După plecarea sa din Legislativ, mandatul de deputat urmează să fie preluat de următorul candidat pe lista PSRM de la parlamentare. Este vorba despre Adrian Albu. Acesta ocupă în prezent funcția de secretar general al Parlamentului.

Potrivit legislației, Victor Gaiciuc are la dispoziție 30 de zile să decidă dacă renunță sau nu la mandatul de deputat, după oferta pe care a primit-o de la președintele Igor Dodon.

UPDATE: Deputatul socialist Victor Gaiciuc – noul consilier al lui Dodon în domeniul apărării

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram