/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Valeriu Munteanu: Datoria Maiei Sandu este să spună „nu!” atunci când insistă Andrei Năstase și Igor Dodon

missing
11 august 2019, ora 14:34

Fostul minitru al mediului, liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, consideră că datoria lidera PAS, Maia Sandu, este să spună „nu!” atunci când insistă Andrei Năstase (președinte PPDA) și, respectiv, președintele Igor Dodon. Politicianul a făcut această declarație în contextul păstrării în calitate de secretar al MAI pe Dorin Purice, care și până acum a ocupat 

„Explic. Datoria dlui Litvinenco și, în mod special, datoria dnei Maia Sandu este să spună „nu!” atunci când insistă Andrei Năstase și, respectiv, Igor Dodon. Și o să explic de ce. La Ministerul de Interne existau cinci secretari de stat pe timpul lui Plahotniuc, inclusiv dl Purice. Din toți cinci doar unul a purtat geacă PD și umbla prin campanie zâmbind și pupându-se cu Plahotniuc prin fața autobuzului. Din toți cinci, dl Năstase l-a ales anume pe acesta care a umblat cu geacă, a mers la Guvern, l-a propus în calitate de secretar de stat – mă refer la dl Purice –, iar dna Sandu, în calitate de prim-ministru, trebuia să spună „nu!”. Pentru noi există bănuieli rezonabile că această păstrare s-a făcut într-o cheie incorectă. Cei de la PAS, în mod special dl Litvinenco, în calitate de președinte al Comisiei juridice, abia acum a spus că a zis: „Nu, de astăzi înainte comisia mea nu mai organizează…”. I-a trebuit o baie bună, bună public, ca să înțeleagă acest lucru”, a declarat Munteanu într-o emisiune la Radio Europa Liberă.

La 26 iulie Guvernul l-a numit pe Dorin Purice în calitate de secretar de stat la MAI. Acesta este fost șef al Poliției de Frontieră și până acum a deținut tot funcția de secretar de stat al MAI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram