/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Sergiu Litvinenco spune care va fi linia roșie peste care PAS nu va putea trece

missing
11 august 2019, ora 15:18

Deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate spune că justiția în general și numirea procurorului general, în particular, este linia roșie peste care PAS nu va trece și pe această dimensiune nu va permite „în niciun caz” partajarea politică.

„Instituția Procuraturii va fi reformată, așa încât în fruntea Procuraturii să fie un procuror general independent. Independent atât de noi, independent atât de partenerii noștri, independent de opoziții, independent de grupurile de interese. Deci, noi nu vom permite în niciun caz partajarea politică și venirea în funcția de procuror general a unei persoane care poate este împotriva lui Plahotniuc, dar face ceea ce făceau procurorii lui Plahotniuc. Deci, este linia roșie în ceea ce privește activitatea în continuare a PAS-ului”, a spus Litvinenco într-o emisiune pentru Radio Europa Liberă.

„Bine, justiția în general, evident, justiția în general este elementul pe care noi l-am asumat și în campanie și pe care noi vom insista plenar și este linia roșie, deci, reformarea justiției, pentru că de aici se pornește tot, ca să ai bunăstare, ca să dai salarii, pensii trebuie să reformezi justiția, că numai așa vor veni investitori, vor fi create locuri de muncă ș.a.m.d”, a continuat politicianul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram