Editorial

Rusia se îndreaptă cu paşi repezi către haos

 – În Moscova au fost arestate mii de persoane după mitinguri "nesancţionate" prin care locuitorii capitalei ruse încercau să obţină ca reprezentanţi ai opoziţiei (reale, nu a celor 3 partide de opoziţie-decor din parlament) să fie admişi în calitate de concurenţi la alegerile municipale (locale). Autorităţile electorale moscovite refuză ostentativ să dea curs Constituţiei şi legilor după ce concurenţii au făcut dovada validităţii semnăturilor pe care trebuiau să le adune de la cetăţeni. Dintre miile de arestaţi, sute au fost bătuţi şi maltrataţi de poliţie. Mâine va fi a treia sâmbătă de miting, cu o parte "sancţionată", adică permisă de autorităţi, şi un marş "nesancţionat".

– În Acinsk, Siberia, o serie de explozii la un depozit de obuze şi proiectile de artilerie au făcut zeci de răniţi şi au determinat evacuarea a mii de persoane. În această seară, în aceeaşi bază militară au mai avut loc câteva explozii, alte câteva persoane fiind rănite.

– În Severodvinsk, port la Marea Albă lângă Arhanghelsk, a explodat motorul unei rachete balistice nucleare, provocând două decese şi mai mulţi răniţi. Cel puţin şase persoane au fost transportate la Moscova cu diagnoza: iradiere radioactivă. Un anunţ al autorităţilor privind depăşirea de câteva ori a dozei admisibile de radiaţii în zonă a fost şters în mod operativ de pe internet. În condiţiile obstrucţionării accesului la informaţii de către autorităţi, consecinţele sunt greu de prevăzut.

Rusia se îndreaptă cu paşi repezi către haos. Principalul obiectiv al regimului este să se menţină până în 2024, iar în acest scop nu ar putea fi exclusă instaurarea deschisă, oficială, a unei dictaturi.

Dan Nicu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *