/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Polițiștii de frontieră au retras primul pașaport diplomatic nevalabil după solicitarea făcută de Rosian Vasiloi

missing
10 august 2019, ora 15:15

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, anunță că a fost retras primul pașaport diplomatic după sesizarea făcută la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene prin care a cerut să le fie ridicate pașapoartele diplomatice foștilor deputați și demnitari de stat. 

„Punctul de trecere a frontierei de stat Mirnoe, primul pasaport diplomatic ridicat în urma sesizării mele către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. Urmează si alte acțiuni. Le multumesc colegilor de la MAEIE pentru sprijinul acordat. Am semnat si o dispoziție în acest sens ca cei care încă mai folosesc aceste documente să fie scoși de pe pista destinată diplomaților și puși în rând cu cetățenii. Pașaportul diplomatic nu înseamnă că ești mai presus de oameni”, a scris Rosian Vasiloi pe o rețea de socializare.

Amintim că anterior, șeful Poliției de Frontieră a anunțat că mai mulți foști deputați și demnitari de stat traversează în continuare frontiera de stat cu pașapoarte diplomatice. Aceasta deși legislația prevede că dreptul de deţinere a paşaportului diplomatic sau a celui de serviciu încetează în momentul încheierii mandatului funcţiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram