INP avertizează: Ploi puternice. Fiți atenți la drum și unde vă parcați mașinile!

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii auto să fie prudenți la drum și atenți unde își lasă mașinile. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi se va menține instabilitate atmosferică, iar în a doua parte a zilei izolat se prevăd averse puternice (15-20 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Foto: UNIMEDIA

Vă informăm că la moment cad precipitații abundente pe traseul Chișinău-Hâncești, raionul Ialoveni și traseul Chișinău-Cimișlia, localitatea Gura Galbenei. Transportul circulă cu viteză redusă și există risc de accidente.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto: - să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă; - să reducă viteza cu care circulă; - să păstreze o distanță mai mare între mașini; - să evite acționarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel, păstraţi-vă calmul și nu blocaţi intersecţiile, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule şi faceţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare. Pentru a evita accidentarea unităților de transport vă îndemnăm să nu parcați sub copaci. Totodată, pietonii sunt rugați să traverseze strada doar prin locurile marcate corespunzător.


Pub