Ex-președintele CC, Alexandru Tănase: „Există șanse reale ca la CCM să fie coagulată o componență destul de bună”

Fostul președinte al Curții Constituționale (CC), Alexandru Tănase, susține că cei patru candidați din partea Guvernului pentru funcția de judecător la CC, sunt „printre cei mai străluciți juriști moldoveni”. În acest sens, Tănase consideră că „există șanse reale ca la CCM sa fie coagulată o componență destul de bună”.

Foto: UNIMEDIA

„Cu dna Liuba Șova am fost colegi mai mulți ani la USM la Catedra de Drept Constituțional. Este o persoană cultă, integră și principială, pasionată de dreptul Constituțional. Pe domnii Vladimir Grosu și Eduard Serbenco am avut ocazia să-i cunosc din mai multe perspective, inclusiv în calitatea de reprezentanți ai Guvernului la CCM. Nu voi exagera dacă voi spune că sunt printre cei mai străluciți juriști moldoveni (pe care îi cunosc eu). Așa deci, exista șanse reale ca la CCM să fie coagulată o componență destul de bună.

O singură remarcă: cât de apropiat n-a fost punctajul obținut, Comisa trebuia sa facă o departajare pentru a selecta doi din cei patru. Guvernul este o instituiție politică și ia decizii politice, în funcție de preferințele pe sale...”, a scris Alexandru Tănase pe pagina sa de facebook.

Alexandru Tănase / Sursa:Alexandru Tănase/facebook

UNIMEDIA amintește că după ore bune de interviuri cu cei 12 candidați, comisia guvernamentală a propus Guvernului 4 candidați: Liuba Șova; Eduard Șerbenco; Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.

Maia Sandu a declarat că săptămâna viitoare la ședința Guvernului se va anunța decizia finală cu privire la cei doi judecători la CC.

Vezi AICI cum au votat membrii comisiei guvernamentale pentru candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

UNIMEDIA a analizat CV-urile acestora, unde am remarcat un membru PAS, un secretar de stat la Ministerul Justiției, un candidat care a câștigat și concursul organizat de Parlament pentru ocuparea funcției de judecători la CC și un cadru didactic universitar.


Pub