Andrian Candu, despre inițierea dosarului penal pe faptul uzurpării puterii de stat: „Modalitate evidentă de intimidare și persecuție politică”

Fostul președinte al Parlamentului și actual deputat PDM, Andrian Candu, califică dosarul penal inițiat de Procuratura Generală pe faptul uzurpării puterii de stat, drept „o modalitate evidentă de intimidare și persecuție politică cu scopul de a diviza și dispersa Partidul Democrat”.

Foto: UNIMEDIA

Andrian Candu susține că învinuirea de uzurpare a puterii ar trebui aplicată atât ministrului de Interne, Andrei Năstase, cât și actualei majorități parlamentare.

„Și Năstase și guvernarea PSRM-ACUM execută ordinele corespunzătoare a serviciilor speciale ruse și ale „trimisului special” Kozak”, a scris Andrian Candu pe pagina sa de facebook.

„Ca să fie clar, Andrei Năstase se pregătește de alegeri locale și caută cum să mai producă dividende politice, având în vedere că mascaradele semi-legale cu uniforma la guvern nu au impresionat pe nimeni.

Procurorul General interimar Robu este in situația când nu-l poate refuza pe Năstase, pentru că, inclusiv, așa se cuvine între rude…”, a mai adăugat politicianul.

Andrian Candu / Sursa:Andrian Candu/facebook

Amintim că mai mulți deputați democrați și foști miniștri din Guvernul Filip îi cer procurorului general interimar, Dumitru Robu, să înceteze urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat. Printr-un comunicat de presă, PDM solicită lui Popa să anuleze ordonanța în acest sens emisă la data de 5 august, considerând-o ilegală.

UNIMEDIA amintește că după ce inițial Procuratura Generală a refuzat pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat către fosta guvernare a Republicii Moldova în perioada 7 – 14 iunie 2019, la data de 5 august, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale în acest sens.

Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept, iar Procuratura va informa despre evoluţia investigaţiilor pe acest caz.

UNIMEDIA amintește că la data de 25 iulie, Procuratura Generală a anunțat că a examinat denunţul lui Andrei Năstase, înregistrat la 20 iunie 2019 şi ca urmare, a emis ordonanţă de refuz în pornirea urmăririi penale pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

UNIMEDIA amintește că Andrei Năstase a expediat un denunț în adresa Procuraturii Generale ca urmare a acțiunilor întreprinse de judecătorii Curții Constituționale în perioada 7 iunie - 10 iunie curent. În denunț, Năstase solicita tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM.


Pub