Noi adjuncți ai procurorului general interimar. CSP a admis candidaturile propuse de Dumitru Robu

Trei noi procurori generali adjuncți au fost numiți astăzi la Procuratura Generală. Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat candidaturile propuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Foto: captură

Noii procurori șefi adjuncți sunt Eduard Bulat, Mircea Roșioru și Alexandru Nichita. Astfel, Igor Popa și Iurie Garaba pleacă din funcție.

Eduard Bulat deține funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Procuraturii Generale. Alexandru Nichita este procurorul-șef al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, iar Mircea Roșioru a fost adjunctul fostului procuror general, Eduard Harunjen.

Menționăm că la data de 9 iulie, cu 56 de voturi, proiectul de hotărâre cu privire la constatarea neîntrunirii condițiilor de numire în funcția de procuror general a lui Eduard Harunjen a fost adoptat de Parlament.

La data de 11 iulie, Eduard Harunjen a trimis un mesaj prin care și-a anunțat demisia din funcție. Fostul Procuror spune că instituția pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent și speră că gestul său „să oprească atacurile furibunde asupra instituției, procurorii să fie lăsați să lucreze, să poată finaliza dosarele la care lucrează, inclusiv cele de răsunet, care îi vizează pe unii din zona politicului”.


Pub