Actorul Alain Delon a suferit un accident vascular cerebral

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a suferit recent un accident vascular cerebral şi se recuperează într-o clinică din Elveţia.

Foto: bbc

Alain Delon a suferit un accident vascular şi a avut o „uşoară“ hemoragie cerebrală în urmă cu câteva săptămâni, potrivit BFM TV, citează News.

În prezent, actorul francez se recuperează într-o clinică din Elveţia, după cum a anunţat fiul său cel mare, Anthony Delon. Funcţiile vitale sunt „perfecte şi starea sa este stabilă, potrivit medicilor“, a spus acesta. „Tatăl meu a suferit un accident cardio-vascular şi o uşoară hemoragie cerebrală. El a fost operat la spitalul Pitié-Salpétriere, unde a fost internat trei săptămâni pentru îngrijiri.

Toată familia a fost alături de el, fratele meu, sora mea, şi mama mea, Nathalie“, a declarat Anthony Delon pentru AFP. „Funcţiile sale fiind perfecte şi starea sa stabilizată, potrivit medicilor, a putut pleca în Elveţia şi se recuperează într-o clinică. Sora mea, care locuieşte acum în Elveţia, îi urmăreşte recuperarea de aproape şi ne ţine la curent cu progresele zilnice“, a concluzionat fiul lui Delon.

La mijlocul lunii iunie, Alain Delon a fost spitalizat după ce a acuzat ameţeli şi dureri de cap, aparent lipsite de gravitate, potrivit unor surse apropiate celebrului actor francez, citate de AFP.

Recent, Alain Delon a mărturisit, în cadrul unui interviu, că este în favoarea morţii asistate, autorizată în Elveţia, unde locuieşte din 1978, şi a sugerat că a făcut demersuri în acest sens.

Cu o carieră de 62 de ani, Delon, un simbol al industriei cinematografice europene, a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Gabin, Lancaster, Montand, Sharif şi Ventura, Mireille Darc, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Ursula Andress şi Monica Vitti. Cel mai recent film în care a jucat Delon este „S Novym godom, mamy!“ (2012) şi este anunţat că va face parte din distribuţia „La maison vide“, de Patrice Leconte, alături de Juliette Binoche.


Pub