(video) Gheorghe Petic, dezvăluri despre polițiștii care „l-au făcut deputat” pe Jizdan: Au „muncit la greu” în campania electorală

După dezvălurile despre contrabanda cu țigări, fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, eliberat condiționat după ce a fost învinuit de viol, a elucidat „schema” prin care ex-ministrul de Interne a devenit deputat în actualul Parlament al Republicii Moldova. Petic spune că foarte mulți polițiști au fost impuși să facă campanie electorală pentru Jizdan, pe care ulterior, îi „mulțumea” cu funcții.

Foto: captură video

„Am fost săptămâna aceasta de două ori în Anenii Noi, circumscripție în care a candidat Jizdan, unde am fost invitat de mai mulți polițiști de acolo, care au fost forțați de ministrul de Interne să facă campanie electorală, în timpul orelor de muncă, în favoarea lui Alexandru Jizdan

Dilevschi Igor, șef al Direcției Poliției Judecătorești, a fost avansat ilegal în funcție. El a pus la evidență în raionul Anenii Noi foarte mulți colaboratori ai ministerului, care, în ziua alegerilor, au votat acolo.

Trohin Veaceslav el a fost responsabil de a aduce lume din regiunea transnistreană. A pus la evidență mai mulți cetățeni în Anenii Noi”

Totodată, Petic l-a nominalizat și pe fostul șeful al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari - responsabil de a pune la viza de reședință în Anenii Noi câți mai mulți angajați ai Poliției de Frintieră”, potrivit lui Gheorge Petic.

„Estre necesar de a iniția o anchetă de serviciu. Este necesar de chemat și audiat pe toți cei menționați mai sus”, a conchis fostul polițist de frontieră.

Vezi în video și alți polițiști, membri ai MAI care ar fi făcut campanie electorală în favoarea lui Jizdan.

Deocamdată, Alexandru Jizdan nu a venit cu o reacție.

De asemenea, nici polițiștii, menționați de Petic în aceste dezvăluri, nu au comentat acuzațiile.

Amintim că, după nouă luni, la data de 19 iulie, Gheorghe Petic a fost eliberat din arest.

Fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, eliberat condiționat după ce a fost învinuit de viol, spune că nu a avut niciun contact sexual cu presupusa victimă. Dânsul a precizat că acest lucru a fost demonstrat și de expertiza medico-legală.

Gheorghe Petic, a fost condamnat în prima instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, într-un dosar de viol.


Pub