image
Sursa foto: pressalert.ro

Alarmant: Nouă focare de pestă porcină în trei raioane ale țării; Mortalitatea la porcii infectați este de 100%

Nouă focare de pestă porcină africană sunt semnalate în trei raioane ale Republicii Moldova.

Cele trei raioane vizate sunt: Nisporeni, Cahul (satele Roșu, Burlăceni și Crihana Veche) și Cantemir. Echipele de intervenție ANSA se află în localități pentru a lua toate măsurile care se impun.

„187 de porci domestici au fost nimiciți și au fost depistați 8 mistreți pozitivi”, a declarat Ela Malai, directoare interimară a Agenției pentru Siguranța Alimentelor, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Ela Malai a precizat că mortalitatea la porcii infectați cu pestă este de 100%, dar că virusul nu afectează omul.

„Îndemn populația, dacă sunt observate cadavre de porci mistreți sau vede simptome ale bolii, să informeze imediat medicul veterinar din subdiviziunea teritorială. Nu aruncați cadavrele de porci la gunoiște, pe lunca Prutului sau la marginea satului”, a menționat Ela Malai.

Ion Toma, director adjunct ANSA, a declarat că procesul de combatere a pestei porcine este unul complex și presupune sacrificarea corectă a porcinelor, mișcarea mistreților în fauna sălbatică etc. „Pesta porcină africană este o boală extrem de contagioasă, care se transmite de la animal la animal și nu se supune vaccinării”, a spus Ion Toma.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: