Fisuri în coaliția de guvernare? Batrîncea: „Ne expunem nedumerirea asupra faptului că unii deputați și miniștri ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice și denigratoare la adresa PSRM”

Președintele fracțiunii parlamenatre PSRM, Vlad Batrîncea, se arată nedumerit de faptul că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice, însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dânsul și-a exprimat regretul față de acest lucru, insistând pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate „cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”.

Foto: UNIMEDIA

„Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru.

In acest sens insistăm pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, a scris Batrîncea.

Vlad Batrîncea / Sursa:fb
Vlad Batrîncea / Sursa:fb

Ulterior, deputatul ACUM, Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție. „Așa e democrația, scumpii noștri. Obișnuiți-vă”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Alaiba / Sursa:fb

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Precizăm că după ce partenerii externi din UE, SUA, Federația Rusă au recunoscut noua guvernare de la Chișinău, la data de 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare.


Pub