(doc) Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței ar putea fi reformate. Două proiecte de lege, înregistrate în Parlament

Consiliul Audiovizualului (CA) și Consiliul Concurenței (CC) ar putea fi reformate. Două noi proiecte de lege au fost înregistrate în Parlament.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat pe pagina sa de Facebook cele două proiecte de lege.

Astfel se propune restructurarea Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței prin micșorarea numărului membrilor acestora - de la 9 la 7 în cazul CA și de la 5 la 3 în cazul CC.

De asemenea vor înceta mandatele actualilor conducători și membri ai CA și CC din momentul intrării în vigoare a legii. După care urmează numirea interimarilor până la organizarea concursurilor pentru membrii instituțiilor restructurate.

„Comisiile de concurs care vor face selecția nu vor fi constituite din membrii comisiilor parlamentare de specialitate (pentru a evita ceea ce s-a întâmplat anterior), ci din oameni din afara sferei politice astfel încât concursurile să nu fie afectate de dubii cu privire la lipsa de obiectivitate”, a mai scris Litvinenco.

Proiecte de Lege by UNIMEDIA on Scribd


Pub