(video) PUN a depus la Procuratură un denunț penal contra președintelui Igor Dodon. De ce îl acuză

Partidul Unității Naționale a depus la Procuratură un denunț penal contra președintelui Republicii Moldova. Motivul acestuia fiind imaginile video ce reflectă discuția lui Igor Dodon și ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, de acum două luni. „Sunt acțiuni ce vin în contradicție cu legile RM”, a spus liderul PUN, Anatol Șalaru, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: captură video

„Transferul de putere ce a avut loc nu demult s-a soldat, printre altele, cu apariția în spațiul public a unor informații (înregistrări, audio/video) ce prezintă mai multe acțiuni realizate de Igor Dodon. Acțiuni ce vin în contradicție cu legile Republicii Moldova. Cu toți am văzut discuțiile lui Plahotniuc cu Dodon. Cu toți am fost șocați de lucrurile spuse și afirmate acolo. Din acest motiv, PUN a depus ieri la Procuratura Generală un denunț penal contra președintelui Igor Dodon. Mi s-a părut de bun simț afirmațiile premierului Maia Sandu, conform căreia, anchetarea lui Igor Dodon trebuie realizată de un procuror independent nou. Dat fiind faptul că de câteva zile există un procuror general nou, chiar dacă interimar, am decis să depunem acest denunț...”, a declarat Șalaru.

Deocamdată, Igor Dodon nu a venit cu o reacție.

Amintim că, acum două luni, Publika TV, televiziunea ce aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a publicat imagini video cu camera ascunsă de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotnic și Serghei Iaralov, în care se presupune că Igor Dodon recunoaște că ar primi bani de finanțare a PSRM din Federația Rusă.


Pub