(foto/video) Șeful unui sector de Poliție de Frontieră a fost reținut de PCCOCS pentru trafic de țigări peste râul Prut, în valoare de trei milioane două sute mii de lei

O grupare specializată în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, destinate scoaterii spre România, a fost destructurată de procurorii PCCOCS. În urma acțiunilor întreprinse, trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore, printre care șeful sectorului de Poliție de Frontieră a IGPF al MAI și organizatori.

Potrivit unui comunicat emis presei, s-a stabilit că locuitori ai municipiului Edineţ, de comun acord cu cetățeni ai României, făceau contrabandă de țigări, evitând controlul vamal. Aceștia au trecut peste frontiera de stat a Republicii Moldova cu România, peste apele râului Prut, țigări cu marca de acciz a Republicii Moldova, în valoare de peste 3,2 milioane de lei.

Altfel, la 1 august curent, pe malul stâng a râului Prut, în preajma satului Şireuţi, raionul Briceni, a fost prevenită infracţiunea de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari şi anihilată activitatea infracţională a unei grupării specializate în contrabanda cu ţigarete spre România prin „linia verde”, care activa pe teritoriul Moldovei.

În cadrul unei intervenții în flagrant, procurorii PCCOCS și ofițerii INI au depistat și ridicat 80.000 de pachete cu ţigarete, de marca „Ritm Classic”, cu marca de acciz al Republicii Moldova, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm”, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvârşirii infracţiunii.

țigări / Sursa:PCCOCS

Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de arma în aer.

Concomitent, conform operaţiunii declanşate, în diferite localităţi ale raionului Edineț au fost efectuate 11 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate in schemă infracţională, fiind ridicate accesorii de la stațiile radio, saci de deminsiuni mari care erau folosiți pentru ambalarea țigaretelor, binocluri, bande adezive de tip scoci, înscrisuri de ciornă şi alte obiecte.

reținere / Sursa:PCCOCS

În rezultatul operaţiunii, au fost reținute trei persoane pentru 72 de ore, printre care șeful sectorului de Poliție de Frontieră a IGPF al MAI și organizatori.

De asemenea au fost ridicate în total 80.000 de pachete de ţigarete, două microbuze utilizate la săvârşirea infracţiunii, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm” cu motoare, lanterne, staţii radio și binocluri.

În caz de vinovăția va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.


Pub