Irina Vlah cere procurorului general intermar să îl demită pe procurorul UTA Găgăzia: „El a fost numit în mod specific de PDM”

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah i-a cerut procurorului general interimar, Dumitru Robu, să îl demită pe procurorul interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia, Vasilii Stoinov.

Vlah a adus argumente că precum au fost încălcate mai multe prevederi constituționale și crede că ar trebui demis.

Bașcanul a precizat că fostul procuror general, Eduard Harunjen, era obligat să numească un procuror din cadrul Procuraturii UTA Găgăuzia, însă Stoianov era angajat a Procuraturii pentru combaterea Crimei Organizate. Mai mult ca atât, în calitate de procuror interimar, Stoianov era în drept să ocupe funcția maxim 1 an, însă acesta a depășit timpul, scrie găgăuzinfo.md.

„El a fost numit în mod specific de PDM. El a avut ordin să inițieze proceduri penale împotriva mea. Astăzi, vreau să mă adresez oficial procurorului general interimar Dumitru Robu, încât ordinul de numire a lui Stoianov să fie anulat”, a declarat Vlah.

În cadrul unei transmisii în direct pe rețelele de socializare, Irina Vlah a comentat și inițiativa sa legislativă de modificare a Legii cu privire la Procuratură, încât procurorul șef al Procuraturii UTA Găgăuzia să fie coordonată cu Adunarea Poporului a autonomiei.


Pub