11:00:44 16.04.2024
Stiri

Socialiştii cer „măsuri urgente” în privinţa lui Ţîcu: „Credem că blocul „ACUM" va avea niște discuții interne serioase, pentru că de fapt aceasta este o trădare din partea lui”

Politică 08.08.2019 09:00 Vizualizări2926 Autor: Ziarul National
Socialiştii cer „măsuri urgente” în privinţa lui Ţîcu: „Credem că blocul „ACUM


Deputatul „ACUM" Octavian Țîcu este atacat de unul dintre formatorii de opinie de curte ai președintelui Igor Dodon. Nicolae Pascaru, candidat al PSRM la alegerile parlamentare, spune că Octavian Țîcu, prin declarațiile sale, nu ar face decât să toarne apă la moara exponenților PD, a unioniștilor și a separatiștilor de la Tiraspol.

Potrivit lui Pascaru, pentru demontarea sistemului oligarhic, PSRM și blocul „ACUM” au depus un „efort colosal”, în special prorusul Igor Dodon, dar acest aspect ar fi desconsiderat de către deputatul Țîcu.

„Acest deputat face niște aluzii la clasa politică și nu înțelege elementar că sistemul oligarhic care a furat Moldova și a distrus societatea în decurs de nouă ani a dispărut. Sistemul a dispărut anume grație președintelui Igor Dodon, a oamenilor competenți și înțelepți din blocul „ACUM" și PSRM, care au avut curaj să distrugă acest sistem. Vedem că dl Țîcu prin declarațiile sale toarnă apă la moara oligarhilor, a corupției, a puterilor unioniste, a separatiștilor de la Tiraspol, pentru că vedem că după discursul lui public au apărut multe reacții, iar inamicii se bucură. Înainte să se dea cu părerea, Țîcu trebuia să aștepte cel puțin 100 de zile de activitate a noului Guvern”, spune Pascaru.

Acesta a mai adăugat că Țîcu ar încinge spiritele în interiorul coaliției PSRM – „ACUM", provocând noi divergențe, scrie Noi.MD

„El se poartă ca un intrigant și ca un provocator în sânul blocului „ACUM", provoacă situația și o explodează din interior. Face acest lucru ori în interesul politicienilor oligarhi din România care l-au susținut pe Plahotniuc, fie Țîcu vrea să iasă ca un lider al unioniștilor, construindu-și o anumită autoritate în cadrul blocului „ACUM". Fie el nu înțelege aceste reforme care au loc. Credem că blocul „ACUM" va avea niște discuții interne serioase, pentru că de fapt aceasta este o trădare din partea lui”, a adăugat Pascaru.

Recent, deputatul „ACUM", Octavian Țîcu, a declarat într-un interviu că liderul neformal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, președintele Igor Dodon, ar face bine dacă va participa la alegerile prezidențiale din anul viitor. Asta pentru că Dodon ar fi „cadavru politic" şi nu ar avea șanse să câștige un nou mandat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md