19:13:43 19.04.2024
Stiri

Două luni de la ÎNVESTIREA Guvernului Sandu și de la celebra expresie - „DICTATORUL A CĂZUT”. „Acum, principalul RISC este ca schemele și instituțiile să fie „recapturate” de următorul UZURPATOR”

Politică 08.08.2019 11:38 Vizualizări1603 Autor: Ziarul National
Două luni de la ÎNVESTIREA Guvernului Sandu și de la celebra expresie - „DICTATORUL A CĂZUT”. „Acum, principalul RISC este ca schemele și instituțiile să fie „recapturate” de următorul UZURPATOR” Europa Liberă


Astăzi se împlinesc exact două luni de la învestirea Guvernului Maiei Sandu și formarea majorității parlamentare „ACUM” – PSRM, care părea un lucru neverosimil pentru simpatizanții partidelor de dreapta și de stânga. Guvernul Maiei Sandu a fost votat într-o sală a Parlamentului aflată în semiîntuneric, iar vorbitorii și-au ținut discursurile de la un microfon portabil, conectat la o boxă adusă la Parlament de simpatizanții Blocului „ACUM”. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că responsabilii din Secretariatul Parlamentului nu au dorit să coopereze cu noua majoritate parlamentară, deoarece Curtea Constituțională declara pe bandă rulantă drept neconstituționale toate deciziile aprobate de Parlament în perioada 8 - 14 iunie curent.

De acele momente și-a adus aminte și deputatul PAS, Dumitru Alaiba. „Dictatorul a căzut! Așa, două luni în urmă, își începea discursul prim-ministrul Maia Sandu. Țin minte fiorii care mă treceau în acele momente. Am comis greșeli în aceste două luni? Desigur. Și eu am o listă imensă de greșeli pe care le-am comis. Totuși, Plahotniuc, Șor și slugile lor au fugit din țară. Oamenii lor din sistem fie pleacă, fie sunt demiși. Sistemul oligarhic se dărâmă. Înseamnă că facem și unele lucruri corecte”, spune Alaiba.

Deputatul admite că cineva poate sta acum la pândă pentru a prelua schemele de corupție și de a pune stăpânire pe instituțiile statului.

„Acum, principalul risc pe care îl vedem cu toții este ca schemele și instituțiile să fie „re-capturate” de următorul uzurpator. Asta nu se va întâmpla, pentru că totdeauna vor fi oameni gata să-și mai apere o dată țara și acum ei sunt mai încurajați ca niciodată. Noi abia ne-am luat țara înapoi. Nu o dăm cu una, cu două. Să construiești o țară e o muncă de o viață, an după an. Vom mai comite greșeli. Dar ele vor fi greșeli sincere, din care vom învăța. Știm ce să facem ca niciodată să nu ne întoarcem la ceea ce a fost”, promite Dumitru Alaiba.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md