(Video) // Denunț la Procuratură contra lui Dodon: Vrem să vedem dacă noul procuror general interimar e independent

by D M
Distribuiti mai departe...

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus miercuri, la Procuratura Generală, un denunț penal contra președintelui Igor Dodon, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini video cu șeful statului și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit președintelui PUN, Anatol Șalaru, felul în care va trata Procuratura Generală acest denunț va reprezenta „hârtia de turnesol a imparțialității și mult-doritei depolitizări a justiției”.

„Informațiile apărute în presă sunt suficiente pentru suspendarea și investigarea acțiunilor lui Igor Dodon. Este necesar ca ancheta, deja întârziată, să demareze cât mai repede, pentru a nu permite ascunderea urmelor, mai ales a celor care vizează finanțările venite din Rusia”, a declarat Șalaru, îndemnându-l pe procurorul general interimar Dumitru Robu să „acționeze cât mai urgent”.

„Ni s-a părut de bun simț afirmația premierului Maia Sandu, conform căreia anchetarea lui Igor Dodon trebuie realizată de un procuror general independent nou, și nu de procurorii care se subordonaseră lui Vladimir Plahotniuc. Dat fiind faptul că de câteva zile există un nou procuror general, chiar dacă interimar, am considerat necesar să depunem acest denunț, care sperăm să facă lumină asupra acțiunilor, în opinia nostră și nu doar, ilegale, derulate de Igor Dodon”, a mai spus Șalaru.

Fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, a înregistrat discuții cu președintele Igor Dodon de la 7 iunie 2019. Plahotniuc l-a acuzat pe Dodon că i-a propus lui Plahotniuc federalizarea Republicii Moldova și i-a spus că ar primi sute de mii de dolari lunar din Federația Rusă, pentru finanțarea PSRM.

Dodon a respins acuzațiile, spunând că propunerea de federalizare venea, de fapt, de la Plahotniuc.

 
 
 

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...