/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Fostul președinte al Kârgâstanului a fost, într-un final, reținut

missing
08 august 2019, ora 16:47

Fostul președinte al Kârgâstanului Almazbek Atamaev a fost, într-un final, reținut. Potrivit Tass.ru, acesta a fost scos de pe teritoriul reședinței sale de către poliție.

Presa din Kârgâstan scrie că fostul președinte s-a predat, după ore în șir de negocieri cu forțele de ordine.

Operațiunea de reținere a ex-președintelui Atamaev a început aseară. La reședința acestuia s-au adunat câteva sute de susținători care l-au baricadat și nu au permis forțelor de ordine să-l rețină. Părțile au folosit armele și, într-un final, 48 de persoane au fost rănite; printre care polițiști, militari și civili. Mai mult, un ofițer al serviciilor secrete a murit la spital din cauza rănilor grave.

Atambaev este cercetat pentru acte de corupție. Dosarul penal pe numele acestuia a fost pornit acum aproximativ o lună, însă, potrivit presei, fostul președinte refuză să se prezinte la ședințele de judecată, motiv pentru care instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram